Створити блог

Перед людиною, яка вирішила побудувати свою першу “оселю” в інтернеті зазвичай одразу постає просте питання – Як створити свій блог чи сайт?

В нашому випадку різниця між термінами блог та сайт майже відсутня, оскільки ми розглядаємо Ваше особисте представництво в інтернет, чи то збірка Ваших думок, чи Ваших статей на окрему тематику, чи представництво вашого особистого бізнесу.
Надалі ми, з Вашого дозволу, будемо використовувати термін – Блог.

Отже оскільки Ви читаєте цю статтю, то, напевно, вже хоч раз замислювались над тим, щоб створити свій блог, мабуть ця думка і зараз у Вас в голові.

Я також зроблю припущення, що по деяким причинам Ви цього досі не зробили.
Можливо просто не встигли, можливо чогось не знаєте.

Саме тому метою даної публікації є розповідь про процес створення блогу, про мінімально необхідні кроки, які потрібно зробити аби створити свій перший блог.
Але це не тільки “публіцистична” стаття, трохи далі ми розповімо про маленький подарунок 🙂 від нашого проекту.

Перші кроки

Як пише дуже багато джерел в інтернеті, для того щоб створити свій блог потрібно виконати такі технічні кроки:

  1. Придбати доменне ім’я
  2. Придбати хостинг
  3. Обрати систему управління блогом

доменне ім’я – це і є адреса, за якою відвідувачі будуть заходити на Ваш блог.
хостинг – це місце на сервері для Вашого блогу.

Після цього до завершення створення блогу залишиться лише пов’язати доменне ім’я з хостингом (якщо необхідно), обрати та встановити вірного друга у вигляді системи управління блогом, трохи прикрасити її гарною темою/дизайном (На щастя, зараз існує багато безкоштовних тем/скінів/шкурок), знайти у собі натхнення і бажання публікувати записи на якусь тему чи, не дотримуючись теми узагалі, наповнити інформацією новостворений блог.
Є також варіант створення блогу на безкоштовних сервісах, таких як LiveJournal, blox.ua та інші, але, як на мене, різниця у витратах досить незначна, а переваг у standalone (автономного) блогу значно більше.

Нюанси

Зі свого досвіду скажу, що переважна більшість створених блогів не “вмирають” через місяць, два, три за тої умови, що Вам подобається Ваш новий блог. Вам подобається зовнішній вигляд блогу, Вам подобається його наповнювати новою інформацією, тобто Ви цікавитесь темою блогу. І досить важливим є те – яку систему управління Ви обрали, чи вона зручна, чи достатньо у ній функціональності, чи стабільно вона працює. Але про це – далі…

WordPress

Оскільки наш блог називається “Про WordPress & co українською“, і тематика нашого блогу саме WordPress (система управління блогом), то ми, звичайно, радимо Вам використовувати саме цю систему для створення та ведення Вашого майбутнього щоденника. Чому? А хоча б тому, що вже не один рік для нас WordPress є дійсно найкращим другом та помічником у веденні цього і не тільки цього блогу.

Підсумуємо

По великому рахунку, це усі короткі відомості, які Ви маєте знати, щоб створити блог:

  • Оберіть та зареєструйте доменне ім’я для блогу
  • Придбайте послуги хостингу для розміщення блогу
  • Встановіть на хостинг систему управління блогом WordPress
  • Оберіть тему/скін до WordPress, який Вам до вподоби
  • Користуйтесь на здоров’я 🙂

Я, звичайно, розумію, перші чотири з цих кроків, та навіть всі п’ять, для Вас можуть бути не тривіальною задачею. Так само це було і для мене деякий час тому.
Саме через це, ми приготували для Вас невеличкий подарунок.

Подарунок

Ми могли б нескінченно розкривати тему створення блогу, описувати роботу з компаніями, які реєструють доменні імена та надають послуги хостингу, розповідати про процес встановлення, налаштування та модернізації WordPress, але….
Але ми пропонуємо абсолютно безкоштовно допомогти Вам створити свій блог, тобто:

  • допоможемо обрати та зареєструвати доменне ім’я для блогу
  • допоможемо придбати хостинг для розміщення блогу
  • допоможемо встановити та налаштувати WordPress
  • допоможемо знайти/обрати, трохи змінити “під Вас” та встановити тему/дизайн
  • скажемо Вам – Користуйтесь на здоров’я!

Питання

Закономірними будуть питання – Які є обмеження, додаткові умови отримання послуги? Чи дійсно це 100% безкоштовна послуга? Який з цього зиск проекту WordPress.co.ua?
І ми легко відповімо на них. Додаткові умови та обмеження існують.

  • По-перше. Оскільки ми не беремо ні копійки з Вас за свою роботу, можливо, буде існувати деяка черга. Тобто, хто першим попросить про допомогу – той першим її і отримає, іншим доведеться дещо зачекати… Ми сподіваємось на розуміння цього.
  • По-друге. Реєстрацію доменного імені та придбання хостингу ми будемо проводити у наших перевірених партнерів. Це ніяким чином не вплине на збільшення ціни цих послуг і, можливо, навіть зменшить її. Чому? Тому що ми впевнені в якості послуг, що вони надають, і самі користуємося ними не перший рік.
  • По-третє. Зиск ми маємо такий – допомагаючи Вам, ми розвиваємось самі. Ми набуваємо безцінного досвіду. Придбання послуг у наших партнерів дає нам можливість отримати знижку на оплату свого хостингу. І остання вигода – ми попросимо Вас розмістити посилання на наш Блог, що дозволить проекту ставати більш популярним. Але наголошую – попросимо, це не є обов’язковим!

Post scriptum

Для того, щоб Ви зорієнтувались у тому, скільки ж буде коштувати Вам створення блогу, наведемо два приклади (Це лише два з багатьох варіантів!).

Перший: Ви обираєте хостинг з місцем у 300 Мб, на якому зможете розміщати біля 6 окремих блогів, та реєструєте українське доменне ім’я (com.ua, org.ua, cv.ua ….). Сплата за рік буде становити 30 у.о., тобто усього 2,5 у.о. на місяць!
Другий: Ви обираєте безкоштовний хостинг з місцем близько 100-300 Мб, на якому зможете розміщати 1-2 блога, повинні будете розмістити якусь рекламу (зазвичай, це і є плата за “безкоштовність”), та реєструєте українське доменне ім’я (com.ua, org.ua, cv.ua ….). Сплата за рік буде становити ~10 у.о., тобто усього ~0,85 у.о. на місяць!

Ось, мабуть, і усе на сьогодні. Сподіваємось, інформація була цікавою та корисною.
Чекаємо на ваші відгуки та пропозиції!
Ви можете звязатись з нами наступним чином:

Залишити відповідь